Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een van de meest gestelde vragen over het zetten van piercings is “Doet het pijn?” Eerlijk is eerlijk, u zal er iets van voelen. Hoe veel pijn en ongemak u ervaart verschilt echter per persoon. Over het algemeen worden sommige piercings pijnlijker ervaren dan andere. Dit heeft o.a. te maken met de dikte van de huid, zenuwuiteinden, hoe goed u tegen pijn kunt en of uw weerstand in orde is.

De tijd dat een piercing dicht groeit hangt van een aantal dingen af. De leeftijd van de piercing is hierbij belangrijk. Hoe ouder de piercing, hoe moeilijker de piercing dicht zal willen groeien.
Een goed genezen kraakbeenpiercing (9-12 maanden) zal minder snel dicht groeien dan een verse piercing waarvan het weefsel nog zacht is. Daarnaast kan het ook nog eens sterk per persoon verschillen. Bij de een groeien piercings sneller dicht dan bij de ander. Hoe snel uw piercing dicht groeit is dus zeker geen makkelijk te beantwoorden vraag. Mocht uw piercing er uit zijn gekomen, probeer deze dan zo snel mogelijk weer terug te doen. En anders contact op te nemen met uw piercer om hem weer terug te plaatsen.

Nee!

De gerapporteerde verbeteringen zijn te ingrijpend om een ​​subtiele verschuiving van perceptie bij de patiënt te zijn.

Theorieën, waaronder acupunctuur en placebo, zijn naar voren gebracht over hoe en waarom het werkt. De meest recente studies wijzen in de richting van stimulatie van de Nervus Vagus als oorzaak van radicale verbetering in het streven naar een effectieve behandeling van migraine. Het is onmogelijk dat enige vorm van stimulatie van de Nervus Vagus specifiek is voor één aandoening.

Effecten zijn vaak onmiddellijk, wat resulteert in een onmiddellijk gevoel van welzijn.

Wat anekdotisch/experiëntieel wordt beweerd, wordt statistisch bevestigd. Op basis van zowel klinisch als gefinancierd onderzoek, heeft VNS Daith Piercing zonder voorbehoud Daith Piercing aan te bevelen als de “go to” manier van Nervus Vagusstimulatie als medische behandeling voor migraine en tal van andere aandoeningen.

Nee, in principe is 1 afspraak voldoende. Wel blijven wij altijd bereikbaar voor vragen over de door ons gezette piercings zoals besproken tijdens het consult. In Assendelft is er de mogelijkheid om op de dinsdagen en vrijdagen tussen 10.00-13.00 langs te komen voor een check-up, wisselen van een sieraad, etc.

U kunt online gemakkelijk een afspraak maken bij 1 van onze locaties. Voor het maken van een afspraak klik hier.

VNS Daith beschikt over meerdere locaties verspreid over Nederland. Voor het zien van de locaties klik hier.

Regelmatig wordt er gevraagd welke basissieraden (die bij de behandeling in zitten) er zijn. U kunt deze vinden op de pagina van de locaties.
Voor Assendelft klik hier.
Voor Leeuwarden klik hier.
Voor Uden klik hier.

Nee, maak een nieuwe piercing niet schoon met alcohol of sterilon. Alcohol en sterilon drogen uit en veroorzaakt irritaties. En maakt daardoor de wond bacterie/infectiegevoeliger.

Alcohol en sterilon zijn te agressief voor de wond en kunnen ook voor afstoting van het sieraad zorgen. De reden is dat het lichaam een signaal geeft dat er vuil in de wond zit en het lichaam er alles aan gaat proberen te doen om die wond schoon te maken en eruit te duwen. Voor viezigheid en bacteriën is dat zinvol alleen zal het sieraad ook als vreemd gezien worden.
Voor de genezing van je piercing is het belangrijk dat je het zwemmen vermijd tot je piercing helemaal genezen is. Dat kan soms wel enkele maanden duren, zeker bij bijvoorbeeld kraakbeenpiercings. Deze heeft een flinke geneesperiode nodig, meestal tot wel 9 maanden. Zwemmen, in bad gaan of naar de sauna gaan kun je tijdens deze periode het beste niet doen. Wij adviseren om in ieder geval 8 weken dit niet te doen.
Waarom niet zwemmen na een piercing?
Tijdens het piercen wordt er een wondje gemaakt dat door verschillende huidlagen. Het genezen hiervan kost best veel tijd, maar daarnaast is het ook een uitdaging om een piercing goed te laten genezen. Irritatie van je piercing, of vuil ín je piercing kunnen snel een hoop ellende veroorzaken. Jouw piercing is eigenlijk een kleine, open wond tijdens deze genezing. En het is hierbij belangrijk dat je zoveel mogelijk probeert te voorkomen dat er vuil in dat piercingwondje terecht kan komen. Gebeurt dat wel, dan kan je piercing ontstoken raken en dan zal de genezing nog langer gaan duren.
Dit alles bij elkaar is eigenlijk de voornaamste reden waarom zwemmen, baden of naar de sauna gaan tijdens het genezen van je piercing wordt afgeraden.
Ook verschilt de genezing per persoon. De een krijgt sneller last van een ontsteking dan de ander. Jouw weerstand en gezondheid tellen hierbij mee.

Meer over VNS Daith

Lees meer over ons VNS Daith

Locaties

VNS Daith beschikt momenteel over 1 locatie in België en 3 locaties in Nederland.

Afspraak maken

Boek een afspraak voor uw VNS Daith Piercing bij een van onze klinieken in België of Nederland die deze unieke behandeling aanbieden.